Ексклюзиви
вівторок, 01 липня 2008 08:44

Тарасюк розповів, як "Єдиний Центр" переманює до себе людей з НУНС та НРУ

Тарасюк розповів, як "Єдиний Центр" переманює до себе людей з НУНС та НРУ
Формування партії "Єдиний центр" підриває політичну підтримку Президента і демократичних політичних сил. Таку думку висловив народний депутат від блоку "Наша Україна - Народна самооборона" (НУНС), глава Народного Руху України (НРУ) Борис Тарасюк.

"Єдиний центр" - це політичний проект. Якщо запитаєте мене, як я відношусь до політичних проектів, я відповім, що негативно", - відзначив політик. Його цитує прес-служба НРУ.

"Ми знаємо, що політичні проекти - це короткострокові політичні утворення, які базуються на адміністративному ресурсі, які розквітають тоді, коли базуються на владі. Пригадайте, яка доля спіткала НДП, СДПУ(о). Це були політичні проекти", - нагадав парламентарій.

"Якщо створення нового політичного проекту, яким є "Єдиний центр", відбувається за рахунок існуючих структур партії НСНУ, то це нічого не додає Президентові, демократичним силам...", - заявив Тарасюк.

"Я вважаю це деструктивним процесом, оскільки він підриває існуючу політичну силу, яка була і є опорою Президента, - "Народний союз "Наша Україна", - пояснив він.

"На чому може виникнути сьогодні партія, яка будується з Банкової, з Секретаріату Президента? Вона базується на адміністративному ресурсі, який використовується повною мірою. Цей адміністративний ресурс йде з Секретаріату Президента, базується на обласних державних адміністраціях. Але треба ж звідкись брати людей. Ось тут вже виникають питання. Вони йдуть всупереч загальнодержавним інтересам", - сказав депутат.

"Не секрет, що в багатьох регіонах з Секретаріату Президента йдуть вказівки безпосередньо главам обласних державних адміністрацій. Більш того, здійснюється тиск на адміністративну піраміду для того, щоб люди, які мають іншу партійну приналежність, - чи то до НСНУ, чи то до НРУ, - виходили з цих партій і вступали в "Єдиний центр". Якщо вони відмовляються, їм надається інша альтернатива - звільнення з роботи", - повідомив Тарасюк.

Нагадаємо, раніше лідер партії "Єдиний центр", народний депутат від блоку "Наша Україна - Народна самооборона" (НУНС) Ігор Кріль заявив, що в партію влилися представники майже 15 політичних партій.

"Єдиний центр" був створений вихідцями з партії "Народний Союз "Наша Україна". До президії партії увійшли депутати Оксана Білозір, Ігор Кріль, Олеся Оробець, Михайло Полянчич, Віктор Тополов, голова Херсонської облдержадміністрації Борис Силенков, а також заступник голови Фонду розвитку громадського суспільства Леся Таран.

Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Тарасюк розповів, як "Єдиний Центр" переманює до себе людей з НУНС та НРУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути