Ексклюзиви
пʼятниця, 30 листопада 2007 11:37

Тарасюк: Балога хоче коаліцію з "Регіонами" через посади для НУНС

Депутат Верховної Ради, заступник голови фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Борис Тарасюк вважає, що причиною непідписання деякими депутатами від його політичної сили угоди про створення коаліції НУНС і Блоку Юлії Тимошенко були переговори про коаліцію НУНС і Партії регіонів.

Про це він сказав в інтерв"ю журналу "Фокус".

Тарасюк зазначає, що серед 7 депутатів, які не підписували коаліційну угоду БЮТ-НУНС, було як мінімум двоє, які перебувають під безпосереднім впливом глави Секретаріату Президента Віктора Балоги.

"Чому це (підписання угоди) не робиться всупереч заклику Президента, мені незрозуміло. Можу припустити, виходячи з відомої мені інформації, що з Партією регіонів ведуться переговори про створення широкої коаліції. Швидше за все, це і є основна причина", - сказав він.

Депутат вважає, що Балога може бути зацікавлений у створенні коаліції із ПР через посади, які б дісталися НУНС у разі її створення.

"Якщо говорити про демократичну коаліцію, то там всі сфери відповідальності вже розподілені й відомо, які посади в уряді одержить та або інша сила. А там, де усе ще неясно, можна виторгувати посади", - вважає він.

Тарасюк також зазначає, що, за його інформацією, Президент Віктор Ющенко - прихильник "широкої коаліції".

"Мені відомо про те, що Президент виступає за широку коаліцію. Як глава держави, він, природно, зацікавлений в об"єднанні більш широкого кола політичних сил", - сказав він.

29 листопада фракції Блоку Юлії Тимошенко і Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" у Верховній Раді створили парламентську коаліцію (більшість) - Коаліцію демократичних сил.

Коаліційну угоду підписали 227 з 228 депутатів, які входять до фракцій.

Не підписав коаліційну угоду депутат Ради від НУНС Іван Плющ, пояснивши це бажанням домогтися консолідації політичних сил у Раді 6-го скликання.

Раніше коаліція не могла бути створена через непідписання зобов"язання 7 депутатами від НУНС.


За матеріалами: "Фокус", Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «Тарасюк: Балога хоче коаліцію з "Регіонами" через посади для НУНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути