середа, 07 березня 2007 09:58

Табачник розкритикував творчість Жолдака

Віце-прем"єр-міністр України Дмитро Табачник вважає, що театр епатажу, театр насильства над особою йде у минуле, і художні методи, які сповідує режисер Андрій Жолдак, давно відкинуті театральною Європою.

Про це Табачник сказав під час перебування у Харкові в ефірі обласного телеканалу, коментуючи звільнення Жолдака з посади генерального директора і художнього керівника Харківського академічного українського драматичного театру ім. Т.Шевченка.

При цьому Табачник вважає, що "Лесь Курбас сповідував абсолютно іншу театральну естетику. І завдання театру, в стінах якого він творив, це, в першу чергу, - повернення до естетики Курбаса, а не насильство над естетикою".

Віце-прем"єр також сказав, що "як мистецтво артхаузне, для вибраного кола пересичених людей" мистецтво Жолдака має право на існування.

"Будь-яке діяння у мистецтві, - вважає Табачник, - має право на життя, особливо, якщо це робиться не за державні кошти", пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Табачник розкритикував творчість Жолдака ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути