понеділок, 29 січня 2018 12:56

Ситник розказав, чому зростає корупція в Україні

Ситник розказав, чому зростає корупція в Україні
Чиновники живуть, як останній день. Фото:golosno.com.ua

Зростання рівня корупції в Україні пов'язане з тим, що у чиновників немає розуміння того, хто з них залишиться на своїй посаді. Про це під час прес-конференції заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

Збільшення фактів корупції, перш за все стосується суддів, "тому що вони розуміють, що не пройдуть конкурс", - пише УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили глюк робота Софії після питання про корупцію

"Після Революції гідності дуже багато чиновників просто боялися (вчиняти корупційні дії – ред.). У певних ситуаціях не робили того, що робиться зараз. Зараз така ситуація, яку можна назвати загостренням хвороби. Сьогодні жоден з чиновників себе не відчуває в безпеці – у нас постійно говорять про вибори, і хто залишиться на свої посадах, дуже важко прогнозувати. Тому ми бачимо, що багато чиновників живуть, як останній день", - заявив А.Ситник.

За рік поліція зафіксувала факти хабарництва на загальну суму 45 млн грн. Він зазначив, що за корупційні дії у 2017 році до адміністративної відповідальності притягнули 2300 осіб. 293 із них - представники органів влади, які організували незаконні схеми виведення бюджетних грошей у тіньовий обіг.

Зараз ви читаєте новину «Ситник розказав, чому зростає корупція в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути