четвер, 10 січня 2013 20:20

"Свободівці" відправляють військових у Кот-д'Івуар, щоб ті були у тонусі

"Свободівці" відправляють військових у Кот-д'Івуар, щоб ті були у тонусі
Ігор Мірошниченко Фото: glagol.in.ua

"Свободівці" відправляють українських військових у Кот-д'Івуар, щоб ті набиралися досвіду. Про це сказав Ігор Мірошниченко у коментарі Gazeta.ua.

"По-переше, ми говоримо про те, що українська армія не боєздатна. Практично немає належного обмундирування, зброї, устаткування, щоб підтримувати її для захисту української держами. Миротворчі місії — це чи не єдиний шанс підтримувати боєздатність армії, підтримувати її у якомусь тонусі. Ми маємо чітко розуміти, що участь у миротворчих місіях люди беруть добровільно. Безперечно маємо наділити увагу соціальному забезпечуванню військовослужбовців. Особливо покращити страхування життя та здоров'я вояків. Безглуздо говорити про те, що даємо 100-відсоткову гарантію, що хтось залишиться живим, бо це — війна. Але люди, які їдуть туди, мають в обовязковому порядку бути застрахованими і їхнє життя, їхнє здоров'я. У випадку нещасних випадків отримати компенсацію", - зазначив "свободівець".

Також Мірошниченко наголосив, що "для того, щоб передислокувати місію, потрібні кошти".

"Крім того, в цьому немає жодного сенсу і потреби. Ми маємо підвищити оборонну здатність країни. Не можемо з такими міністрами, які у нас є, з таким фінансуванням. Єдиний наш шанс — це миротворчі місії", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні під час засідання депутати проголосували за те, щоб українські війська взяли участь у миротворчій місії у Кот-д'Івуарі. "За" проголосували 266 депутатів, серед яких "регіонали" та "свободівці". "Батьківщина" і партія "УДАР" за це рішення не голосували.

Зараз ви читаєте новину «"Свободівці" відправляють військових у Кот-д'Івуар, щоб ті були у тонусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути