Ексклюзиви
вівторок, 23 січня 2018 15:35

"Свобода" вимагає скасувати "мовний" закон Ківалова-Колесніченка

"Свобода" вимагає скасувати "мовний" закон Ківалова-Колесніченка
ВО "Свобода" та представники Руху захисту української мови пікетують Конституційний суд України

23 січня 2018 року активісти Всеукраїнського об'єднання "Свобода" на чолі з Олегом Тягнибоком та представники Руху захисту української мови зібралися на пікет Конституційного суду України. Вони озвучили вимогу визнати неконституційним "мовний" закон Ківалова-Калесніченка.

Подання 57-ми народних депутатів щодо визнання документа неконституційним КСУ розглядає вже четвертий рік. Суд перевів слухання в закритий режим, однак досі так і не спромігся ухвалити рішення.

Пікетуючи КСУ, активісти наголосили на необхідності скасування закону Ківалова-Калесніченка. Адже його було ухвалено неконституційним шляхом і він є окупаційним за суттю.

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок наголосив: без української мови не буде української економіки, адже для розвитку держави необхідна національна гідність.

"Ми ніколи не збудуємо економічно розвиненої і соціально справедливої держави, не подолаємо олігархію і корупцію, не здобудемо перемоги над московитами, якщо в нашої нації не буде величі духу, якщо українці не встановлять національної справедливості. Наші вороги хочуть перетворити українців у бездуховну, безкультурну, безідейну націю споживачів. Завдання українських націоналістів, патріотів – переламати цю ситуацію. Адже в нас не буде розвитку й економічного достатку без національної гідності. І мова тут відіграє ключову роль", – заявив Олег Тягнибок.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" вимагає скасувати "мовний" закон Ківалова-Колесніченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути