середа, 15 жовтня 2008 11:27

Світова продовольча криза позначиться на Україні - Кінах

Різке зростання цін на сільськогосподарську продукцію на зовнішніх ринках позначиться і на ситуації в Україні

Про це в інтерв"ю ІМК заявив народний депутат України, президент Українського союзу промисловців та підприємців Анатолій Кінах.

За його оцінкою, в бюджеті середньоєвропейської сім"ї витрати на продукти харчування становилять 12-15% на місяць. "А в структурі бюджету української сім"ї ця цифра "дотягує" часом і до 60-70%.

І зростання цін на продукти харчування минулого року від 40% до 70% - це нещадний удар по платоспроможності українських громадян. Що буде в нинішньому році в умовах нестабільності української економіки на тлі політичної кризи - одному Богу відомо", - сказав народний депутат України.

Анатолій Кінах зазначив, що у зв"язку з гострою соціальною проблематикою в уряду постійно виникає спокуса вирішувати питання регулювання цін на продовольчі товари директивними, адміністративними методами.

"Ці методи дуже далекі від законів реальної економіки. У тому числі і того, що стосується цінової політики, квот, ліцензій, заборон на експорт сільськогосподарської продукції і тому подібне", - резюмував Кінах, пише ІнтерМедіа консалтинг

Зараз ви читаєте новину «Світова продовольча криза позначиться на Україні - Кінах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути