Ексклюзиви
вівторок, 14 серпня 2018 10:05

Світловодський суд почав розгляд справи про корупцію мера міста Козярчука - ЗМІ

Світловодський суд почав розгляд справи про корупцію мера міста Козярчука - ЗМІ
Світловодський міський районний суд почав розгляд адміністративного порушення, яке вчинив мер міста Валентин Козярчук.

Світловодський міський районний суд почав розгляд адміністративного порушення, вчиненого мером міста Валентином Козярчуком. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Згідно з протоколом, Козярчук, займаючи посаду міського голови, всупереч закону "Про протидію корупції" не повідомив НАПК в десятиденний термін про суттєві зміни в майновому положенні. Йдеться про отримання після 23 березня грошових коштів в розмірі 977829,00 грн за договором купівлі-продажу. Також в протоколі зазначено, що місцем вчинення корупційного правопорушення було безпосереднє місце роботи Козярчука - Світловодська міськрада.

Суддя зазначив, що Валентин Козярчук ознайомився з протоколом, проте не надав суду будь-якої письмової заяви з цього приводу. У телефонній розмові він заявив, що буде давати пояснення тільки в рамках відкритого кримінального провадження, і тільки представникам НАПК. З огляду на те, що Козярчук відмовляється надавати пояснення, а також не з'являється на судові засідання, суд вирішив, що він навмисно затягує терміни розгляду цієї справи.

Суд задовольнив клопотання прокурора Євгена Голиня - зупинити розгляд справи до моменту явки чиновника на наступне засідання, а в разі ухилення - застосувати примусовий привід Козярчука в зал суду.

Наступне судове засідання призначене на 20 серпня.

Як повідомляли ЗМІ, в кінці травня цього року стало відомо, що мер Світловодська Валентин Козярчук не повідомив Національне агентство з попередження корупції про продаж розважального комплексу "Бриз" в Світловодському районі Кіровоградської області майже за 1 млн гривень.

Зараз ви читаєте новину «Світловодський суд почав розгляд справи про корупцію мера міста Козярчука - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути