Ексклюзиви
четвер, 28 січня 2016 15:18

Суспільство не довіряє змінам Конституції щодо Донбасу - ініціативна група "Першого грудня"

Суспільство не довіряє змінам Конституції щодо Донбасу - ініціативна група "Першого грудня"

Ініціативна група "Першого грудня" поділяє занепокоєність більшості громадян щодо запропонованих змін до Конституції – як способу їх представлення, так і можливих наслідків імплементації цих змін в частині, що пов'язана з так званими мінськими домовленостями.

Про це йдеться у відповідному зверненні.

"Велику тривогу викликає факт відсутності суспільної довіри до тої частини запропонованих конституційних змін, яка стосується питань, пов'язаних із окупацією Донбасу російсько-терористичними формуваннями. У суспільстві панує переконання, що ці зміни внесені під зовнішнім тиском країни-агресора та західних союзників України і суперечать національним інтересам нашої держави", - наголошують підписанти.

Автори звернення нагадують, "що основою самостійного існування будь-якої держави є неподільність її території, повний контроль її кордонів, беззастережне, однакове для всіх, а не вибіркове, виконання всіх законів".

Ініціативна група закликає владу "зважити на небезпеку національного розколу в разі, коли нова Конституція буде ухвалена без належного розуміння і згоди народу, під тиском іноземних держав".

Під зверненням підписались В'ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Євген Захаров, Мирослав Маринович, Володимир Панченко, Мирослав Попович, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак, Ігор Юхновський.

Зараз ви читаєте новину «Суспільство не довіряє змінам Конституції щодо Донбасу - ініціативна група "Першого грудня"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути