середа, 25 червня 2008 09:13

Супрун передумала об"єднуватися з "Єдиним Центром"

Лідер Народно-демократичної партії Людмила Супрун припинила процес об"єднання НДП і "Єдиного центру", повідомляє газета "КоммерсантЪ-Україна".

Видання відзначає, що на останньому з"їзді НДП, що відбувся 22 травня, обласним партійним організаціям було доручено до 6 липня провести конференції і визначитися зі своєю позицією відносно об"єднання з ЄЦ. Не дивлячись на те, що відведений термін ще не закінчився, вже сьогодні відомо, що ідею приєднання до ЄЦ підтримують лише в луганській, вінницькій обласних та кримській організаціях НДП.

До недавнього часу вінницьку і кримську організації НДП очолювали два перші заступники глави НДП - відповідно, Сергій Татусяк і голова Севастопольської міськдержадміністрації Сергій Куніцин, луганську - член політвиконкому НДП Валентин Дзонь.

"У трьох регіонах "Єдиний центр" запросив наших керівників, тому що у них немає інших людей. Навіть не дивлячись на те, що рейтинги глав цих організацій достатньо низькі. В інших організаціях взагалі не збираються розпускатися - вони не бачать перспективи (співпраці з ЄЦ) і можливості брати участь в майбутніх парламентських виборах", - розповів член політради НДП, її колишній лідер Валерій Пустовойтенко.

В той же час стало відомо, що лідер Народно-демократичної партії Людмила Супрун припинила процес об"єднання НДП і ЄЦ. Цей факт підтверджують як її соратники, так і ті, хто вирішив співпрацювати з "Єдиним центром".

"Людмила Павлівна і низка керівників обласних організацій почали затягувати цей процес і намагатися досягти якихось домовленостей, окрім тих, які вже були досягнуті. Ті, хто хотів, пішов вперед, а Людмила Павлівна залишилася в другому ешелоні з тими, хто не пішов", - заявив в день свого обрання главою кримської республіканської організації ЄЦ Сергій Куніцин.

Як стверджують джерела газети, близькі до переговорів, причиною "гальмування процесу" стало невиконання обіцянок з боку ЄЦ.

"За кожну хорошу справу потрібно платити відповідну ціну. А в ЄЦ все хочуть задарма", - вважає один із співрозмовників газети.

Ціною, за яку пані Супрун нібито готова була погодитися на злиття партій, був пост глави Запорізької облдержадміністрації. Проте, як відомо, зараз виконуючим обов"язки голови Запорізькою ОДА є Олександр Старух, який обіймає посаду керівника головної служби регіональної політики Секретаріату Президента.

Зараз ви читаєте новину «Супрун передумала об"єднуватися з "Єдиним Центром"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути