вівторок, 17 червня 2008 15:18

Супротивники НАТО блокували Києво-Могилянську академію

До сотні прихильників Прогресивної соціалістичної партії України (ПСП) і Комуністичної партії проводять вдень у вівторок акцію протесту проти вступу України в НАТО в центрі Києва.

Акція проходить на перетині вулиць Богдана Хмельницького і Пушкінської (м. "Театральна"). До цього представники ПСПУ і Компартії пікетували Києво-Могилянську академію, де перебував генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер, потім - прес-конференцію генсека.

Перед присутніми виступила лідер ПСПУ Наталія Вітренко.

Учасники акції тримають прапори своїх політичних сил. Вони оточені щільним кільцем співробітників спецпідрозділу "Беркут".

Всього на перетині вулиць, а також в підземному переході станції метро "Театральна" зосереджено до 500 співробітників міліції, які забезпечують правопорядок під час проведення акції.

Як повідомили в центрі громадських зв"язків ГУ МВС України в Києві, у вівторок під час проведення акції протесту проти вступу України в НАТО ніяких інцидентів і правопорушень не зафіксовано.

Всього, за інформацією міліції, про проведення цієї акції протесту заявили КПУ і ПСПУ, зокрема, було заявлено про проведення акцій протесту на Майдані Незалежності, на вулиці Мельникова, Володимирській, Повітряно-Флотськовму проспекті, по вулицях Бассейна, Сковороди.

Зокрема ПСПУ заявила про проведення акцій по вулиці Богдана Хмельницького, бульвару Лесі Українки, Бессарабськой площі і на вулиці Сковороди.

Крім того, від блоку "Наша Україна - Народна самооборона" була заявка про проведення альтернативної акції за вступ України в НАТО біля Києво-Могилянської академії.

Заявлено, що в акції візьме участь 400 осіб.

Забезпечувати правопорядок під час проведення цих акцій, в цілому буде 1,5 тис. співробітників міліції.

16-17 червня 2008 в Україні з візитом знаходиться генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер і делегація Північноатлантичної Ради, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Супротивники НАТО блокували Києво-Могилянську академію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути