вівторок, 01 березня 2016 16:16

Суддя, який виніс рішення на користь "Інтера", сидів у VIP-ложі з партнером Фірташа

Суддя, який виніс рішення на користь "Інтера", сидів у VIP-ложі з партнером Фірташа
Ігор Фурсін, Євгеній Аблов (справа) Фото: tabloid.pravda.com.ua

Телекомпанія "Малятко TV " звернулася до юристів проекту "Відкрити суд" для оцінки дій судді окружного адмінсуду міста Києва Євгенія Аблова. Про це Gazeta.ua розповів директор телекомпанії Володимир Кметик.

Минулого року цей суддя виніс рішення на користь телеканалу "Інтер". Тоді "Малятко TV" просила суд скасувати рішення Нацради з питань телебачення і радіомовлення про продовження ліцензії "Інтеру".

"У першій інстанції в окружному адмінсуді справу розглядав суддя Євгеній Аблов. І він сидів у VIP-ложі стадіону "Олімпійський" разом з Ігорем Фурсіним на одному з футбольних матчів. Фурсін є молодшим партнером Дмитра Фірташа - власника "Інтера". Ми знайшли цю фотографію і подали в суд. Кажемо: як ви можете судити, коли з Фурсіним сидите в одній ложі. А він відповідає: по-перше не доведено, що знає останнього. А по-друге - не доведено, що Фурсін є власником "Інтера". І виніс ухвалу на користь цього телеканалу", - розповів Кметик.

Зараз "Малятко TV" оскаржує це рішення у Київському апеляційному адміністративному суді. "3 березня буде мабуть останнє засідання", - сказав Кметик.

Паралельно канал звернувся до комітету з питань етики правосуддя в рамках проекту "Відкритий суд". "До нього входять видатні юристи. Зокрема, колишній суддя Міжнародного кримінального суду Володимир Василенко. Там сказали, що це стопроцентна корупція", - розповів директор телекомпанії.

Громадський комітет вирішив, що даний факт є достатнім для оприлюднення відповідної оцінки фахівців.

"Нам важливо, що є громадська оцінка. Від людей, які намагаються якось очищати суддівську систему", - додав Кметик.

Нагадаємо, у червні 2015 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на позаконкурсній основі продовжила ліцензію для "Інтера".

Минулого тижня через скандал з "Інтера" звільнили та депортували з країни продюсера випускових новин Марину Столярову. 21 лютого в момент, коли журналісти брали інтерв'ю в родичів Героїв Небесної сотні, продюсерка за кадром брутально вилаялася.

Зараз ви читаєте новину «Суддя, який виніс рішення на користь "Інтера", сидів у VIP-ложі з партнером Фірташа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути