Ексклюзиви
середа, 11 квітня 2007 09:45

Суддів Конституційного суду охоронятиме СБУ

Служба безпеки України охоронятиме п"ятьох суддів Конституційного суду, поки перевірятимуть їхні заяви про здійснення тиску.

У СБУ повідомили, що "виходячи із заяв суддів Конституційного суду України, в СБУ створена оперативно-слідча група. В даний час з"ясовуються всі обставини справи з метою правової оцінки". Також було відмічено, що на час проведення перевірки спецслужбою "суддям буде надано охорону".

Раніше п"ятеро суддів КС (Дмитро Лилак, Володимир Кампо, Петро Стецюк, Віктор Шишкін, Ярослава Мачужак) заявили про неможливість брати участь в розгляді важливих справ до тих пір, поки їм не забезпечать умови для ухвалення "неупереджених і правосудних рішень".

У підписаній заяві підкреслюється, що "певні політичні сили через своїх представників публічно здійснюють грубий тиск, як на окремих суддів, так і на весь склад КС".

Судді не дали прямої відповіді на питання щодо участі в засіданні КС у середу, на якому розглядатиметься подання про конституційність указу президента про розпуск парламенту, але попросили про надання державної охорони, пише "Коммерсант".

Зараз ви читаєте новину «Суддів Конституційного суду охоронятиме СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути