Ексклюзиви
вівторок, 01 квітня 2008 20:22

Суд визнав незаконним проголошення Севастополя "територією без НАТО"

Господарський суд Севастополя визнав незаконним рішення Севастопольської міської ради про проголошення міста "територією без НАТО" і зобов`язав міськраду скасувати своє рішення з невідкладним опублікуванням його в газеті "Севастопольские известия".

Таким чином суд задовольнив позовну заяву прокурора міста. Раніше прокурор надсилав міськраді відповідний протест, але депутати відхили його.

Суд вирішив повністю задовольнити адміністративний позов і визнав незаконним рішення Севастопольської міської ради N3678 від 29 січня 2008 року "Про проголошення території міста Севастополя "територією без НАТО". Крім того, суд постановив скасувати зазначене рішення Севастопольської міської ради.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Севастопольського апеляційного господарського суду через суд першої інстанції.

29 січня Севастопольська міська рада оголосила місто "територією без НАТО". В ухваленому рішенні зазначалося, що проголошення міста "територією без НАТО" означає, що міськрада виступає "проти присутності у нашому регіоні військ НАТО, інструкторів, інспекторів та інших представників НАТО". Крім того, депутати міськради не дають "згоди на використання міської інфраструктури для розміщення і забезпечення військових підрозділів НАТО".

Міськрада тоді звернулася до Президента і Верховної Ради України "з вимогою припинити втягування України в НАТО", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Суд визнав незаконним проголошення Севастополя "територією без НАТО"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути