середа, 15 серпня 2018 18:21

Суд скасував догану "любимчику" Луценка

Суд скасував догану "любимчику" Луценка
Суд скасував догану заступнику Юрія Луценка, яку він не підписував 5 місяців. Фото: Херсонські вісті

Верховний суд скасував рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів про догану заступнику генпрокурора Юрію Столярчуку. Про це повідомляє "Українська правда".

Член КДКП Анатолій Коваленко розказав, що поки не було ухвали суду, рішення комісії було чинним. Тобто Юрій Луценко мав підписати наказ про догану, але не зробив цього.

"Суд міг винести окрему ухвалу, якою би зупинив дію рішення КДКП, але такого не було. Оскарження до суду не зупиняє її виконання. Так, ми оскаржили до Великої палати це рішення, не знаю, коли буде розгляд".

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду скасував догану Столярчуку 26 квітня 2018 року. Рішення про догану КДКП ухвалила за п'ять місяців до того, 22 грудня 2017 року. Суд вирішив, що комісія не прийняла до уваги та не оцінила належним чином письмові пояснення Столярчука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Моя юна дівчинка" - Луценко нахамив журналістці

"Вказане рішення про догану не містить посилань на обставини чи інші фактичні дані, які б свідчили про невиконання чи неналежне виконання Столярчуком службових обов'язків, а також не визначено ступеня тяжкості вчиненого проступку, не зазначено, яку саме заподіяно шкоду від вчиненого діяння, і чи взагалі така шкода мала місце", – ухвалив суд.

Розгляд апеляції КДКП призначили на 25 вересня 2018 року.

Раніше журналісти "Bihus.info" заявили, що генпрокурор Юрій Луценко вже 9-й місяць не підписує наказ про догану Столярчукові. Він отримав догану за те, що незаконно вивів зі справи Віктора Пшонки підозрювану у земельному рейдерстві. Луценко нічого не розповідав журналістам про рішення суду.

Зараз ви читаєте новину «Суд скасував догану "любимчику" Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути