вівторок, 20 жовтня 2020 11:25

Майже половина українців проти вільної економічної зони на Донбасі

33% українців підтримують створення вільної економічної зони на підконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей. 45% - проти такої ідеї.

За результатами соціологічного дослідження Київського міжнародного інституту соціології.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського попросили економічну фрі-зону для Буковини

На заході рівень підтримки створення ВЕЗ на Донбасі становить 27,1%, на сході ідею Зеленського підтримують більше - 45,8%.

 
 

Найбільше таку ініціативу підтримують виборці партій "Опозиційна платформа - За життя" - 68,2%, "Батьківщина" - 40,7% і "Слуга народу" - 19,8%.

 

Також у ході опитування респондентів запитували, що таке вільна економічна зона. 32% не змогли відповісти на це питання.

Опитування проводили в період з 17 по 19 жовтня 2020-го серед 505 респондентів по всій Україні, за винятком окупованих Росією територій. Максимальна похибка вибірки не перевищує 4,5%.

13 жовтня Володимир Зеленський звернувся до українців, закликавши їх прийти на виборчі дільниці для участі в місцевих виборах 25 жовтня, щоб зокрема відповісти на 5 важливих для суспільства запитань. Одне з них стосується необхідності створення вільної економічної зони на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Майже половина українців проти вільної економічної зони на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути