Ексклюзиви
понеділок, 16 грудня 2019 14:31

Стефанчук просить депутатів розглянути 3 закони, які ветував Зеленський

Стефанчук просить депутатів розглянути 3 закони, які ветував Зеленський
"Залишилося 4 важливих дні", — каже Стефанчук на погоджувальній раді й просить депутатів ухвалити закони, які раніше ветував Зеленський. ФОТО: УНІАН

Представник президента в парламенті, депутат від "Слуги народу" Руслан Стефанчук попросив депутатів в останній пленарний тиждень 2019 року розглянути три законопроекти, які раніше ветував президент Володимир Зеленський.

Своє прохання він озвучив на погоджувальній раді 16 грудня.

"Залишилося 4 важливих дні. Цього тижня заплановано у нас три законопроєкти, по яких було накладено президентське вето. Це питання Виборчого кодексу (№3112-1), це питання про ТСК (№ 1098), це питання про Пласт (№10184)", — сказав Стефанчук.

"Я би дуже просив (їх розглянути, – Gazeta.ua), сподіваюся, що комітети правильно відпрацювали в цьому напрямку, бо президент готовий підписати всі ці законопроєкти, якщо враховані його зауваження".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Похоронний вінок і КамАз землі: Корнієнко заявив про тиск на "слуг народу"

Він просив звернути увагу ще на кілька законопроектів, зокрема щодо завершення процедури зняття недоторканності з депутатів.

З 1 січня депутати стають недоторканними. З 80-ї статті Конституції зникає абзац щодо "гарантії недоторканності"; утім деякі закони потребують змін. Зокрема з Кримінального процесуального кодексу треба виключити вимогу отримувати дозвіл Верховної Ради для затримання чи обрання запобіжного заходу нардепу. Закон, який виключає цю норму, вже ухвалений у першому читанні, тепер очікує на друге.

Пленарні засідання у 2019 році закінчуються 20 грудня. У депутатів лишилося 4 дні на роботу в сесійній залі.

Зараз ви читаєте новину «Стефанчук просить депутатів розглянути 3 закони, які ветував Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути