Ексклюзиви
вівторок, 22 травня 2007 08:39

США встановлять системи ПРО в Австралії та Японії

Австралія приєдналася до Японії і США в питаннях розробки сумісної системи протиракетної оборони, повідомляє у вівторок, 22 травня, газета "Никкей" з посиланням на інформовані джерела в японському уряді.

Як очікується, три держави вивчатимуть можливості розміщення елементів системи ПРО на території Японії і США, опрацьовувати варіанти її застосування і обмінюватися інформацією.

За даними видання, рішення про сумісні дослідження в цій сфері було ухвалене в квітні на зустрічі представників зовнішньополітичних і оборонних відомств трьох країн в Японії.

Австралія поки не ухвалила рішення про розміщення на своїй території компонентів системи ПРО, але цілком може розглянути таку можливість, пише газета.

Рішення Австралії приєднатися до Японії і США в питаннях ПРО обумовлене інформацією про наявність у КНДР нової ракети середнього радіусу дії, яка теоретично може досягти її території. Крім того, до цього її підштовхує військова потужність Китаю, який також має в своєму розпорядженні балістичні ракети, що посилюється, передає Газета.Ру.
Зараз ви читаєте новину «США встановлять системи ПРО в Австралії та Японії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути