вівторок, 21 листопада 2017 11:28

США і ЄС не допоможуть Україні без реформ і боротьби з корупцією - Рибалка

США і ЄС не допоможуть Україні без реформ і боротьби з корупцією - Рибалка
Нардеп Сергій Рибалка заявив, що правоохоронні органи в Україні "змінилися, але не в кращу сторону". Фото: facebook.com sergey.v.rybalka

Без боротьби з корупцією і реальної реалізації програми реформ, в тому числі і у правоохоронній системі ніякі іноземні партнери не зможуть надати Україні належної допомоги. Таку думку в інтерв'ю "Обозревателю" висловив народний депутат, член парламентського Комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка.

За словами політика, правоохоронні органи в країні за останні три роки "змінилися, але не в кращий бік".

"Сьогодні як вигадували справи, так і вигадують, як переслідували політичних опонентів, так і переслідують, як ми бачимо в ЗМІ – як брали хабарі, так і далі беруть", - зазначив Рибалка.

За його словами, відсутність реформ і питання боротьби з корупцією є ключовими в міжнародному порядку денному з боку зовнішніх партнерів України.

"Сьогодні дві великі проблеми, які роз'їдають Україну. Про ці проблеми, до речі, знають у США і на всіх нарадах, де я був в останні два місяці у Вашингтоні, я піднімав це питання. І занепокоєння з цього приводу зростає, тому що, на жаль, сьогодні нічого не відбувається і ця корупційна машина працює в інтересах влади", - вважає Рибалка.

Він також додав, що сьогодні зовнішні партнери не зацікавлені реалізовувати реформи замість українських чиновників.

"Порятунок потопаючих – справа рук самих потопаючих. Не треба вигадувати якихось ілюзій, що хтось прийде, нам допоможе і замість нас буде робити справи. Ні, США чи ЄС можуть дати поради, поділитися своїм досвідом, але якщо ми самі не захочемо проводити реформи і боротися з корупцією, на жаль, нічого не буде", - зазначив Рибалка.

Зокрема, він прокоментував недавній конфлікт вищих правоохоронних органів у країні.

"Ми сьогодні маємо конфлікт між ГПУ, НАБУ і САП. Ми сьогодні бачимо багато гучних заяв ГПУ, бачимо заяви і затримання від НАБУ і САП, але поки ми не проведемо суттєву реформу в судах, то ці всі справи будуть розсипатися в процесі і результату не буде. Якщо ми не візьмемося і не проведемо реформу всіх суддів, не тільки антикорупційних – а всіх, поки у нас громадянин України, іншої країни не буде знати, що право власності захищене, інтелектуальна власність захищена, що гроші або нерухомість ніхто не забере, що бізнес не заберуть, не будуть продавати за копійки – до тих пір у нас не буде інвесторів, ми не зможемо проводити реформи", - вважає Рибалка

Він також зазначив, що і сам став "жертвою фальсифікації кримінальних справ корумпованою правоохоронною системою на гроші мафіозі-олігарха".

"Вже п'ятий рік йде інформаційна боротьба, спрямована на дискредитацію мене як політика. Чому? Через мою принципову позицію. Але рано чи пізно всі звинувачення розсипаються. Ми вже проходили це в 2013 році, так як вони висмоктані з пальця і там немає жодного юридичного підґрунтя. А всі причетні до цього люди понесуть за це кримінальну відповідальність у судах", - резюмував Рибалка.

Нагадаємо, раніше колишній заступник начальника департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України (ГПУ) Дмитро Сус в інтерв'ю журналісту Washington Times Тодду Вуду розповів про "схеми фальсифікації кримінальних справ" ГПУ на прикладі ситуації навколо народного депутата Сергія Рибалки.

Зараз ви читаєте новину «США і ЄС не допоможуть Україні без реформ і боротьби з корупцією - Рибалка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути