Ексклюзиви
субота, 20 грудня 2008 13:25

США хоче "розширювати співпрацю" з Україною у сфері енергетичної безпеки

Українсько-американська Хартія про стратегічне партнерство, підписана 19 грудня у Вашингтоні, передбачає розширення співпраці України і США у сфері енергетичної безпеки.

Про це в інтерв"ю газеті "Дзеркало тижня" (N 48(727) 20-26 грудня) повідомив посол США в Україні Вільям Тейлор.

"Тут ми маємо намір розширювати наш діючий формат співробітництва, - сказав він. - А також збираємося розвивати тристоронній діалог між Сполученими Штатами, Україною та Європейським Союзом".

Тейлор також повідомив про плани розпочати роботу українсько-американської робочої групи з енергетичної безпеки, яку з американського боку очолює сенатор Річард Лугар.

Коментуючи нещодавню заяву Лугара в ефірі радіостанції "Эхо Москвы", Тейлор наголосив, що сенатор не говорив про те, що Україна нині краде газ.

"Він сказав, що росіяни три роки тому звинувачували Україну в тому, що вона краде газ. І закликав до переговорів, аби вирішувати такі проблеми", - пояснив дипломат.

Він також відзначив, що вирішенням подібних проблем не може бути відключення споживачів від газу.

"Проблему треба вирішувати за столом переговорів, оскільки це комерційна суперечка. А коли переговори нічого не дадуть - звернутися в міжнародний арбітражний суд. Але цю суперечку не можна вирішувати шляхом відключення споживачів від газу", - наголосив Тейлор, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «США хоче "розширювати співпрацю" з Україною у сфері енергетичної безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути