четвер, 01 листопада 2007 09:47

СПУ: У БЮТ підганяють Мороза, бо невпевнені у своїх людях

Соціалістична партія критикує заклики кандидата в депутати Верховної Ради від блоку Юлії Тимошенко Йосипа Вінського прискорити початок роботи парламенту 6-го скликання.

Про це сказано в заяві прес-служби СПУ.

У заяві зазначається, що Вінський закликає лідера СПУ й голову парламенту 5-го скликання Олександра Мороза негайно зібрати й почати засідання робочої групи з підготовки першої сесії Ради 6-го скликання, при цьому ігноруючи норму регламенту, за якою на підготовку робочої групи виділяється 10 днів.

"У свій час Президент Віктор Ющенко максимально витримав строк внесення в парламент кандидатури прем"єр-міністра - 15 днів - і ніхто не вимагав від його прискорити цей процес", - нагадує СПУ.

На думку партії, обвинувачення Вінського в тому, що керівництво парламенту навмисне затягує відкриття сесії, викликані слабкістю внутрішніх позицій БЮТ.

"Політична й моральна нестійкість членів БЮТ змушує лідерів блоку хвилюватися за його цілісність і міцність, простіше кажучи, вони не впевнені, що всі члени "біло-серцевого братства" чесні й непідкупні, як це пропагувала сама Тимошенко", - сказано в заяві.

СПУ вважає, що така ситуація характерна для політичних сил, які не мають чіткої ідеологічної орієнтації.

"Тривога Вінського має підстави: фінансові апетити й особистий інтерес окремих бютівців не тільки послаблять позиції БЮТ, але й поставлять під сумнів можливість формування "помаранчевої коаліції"... а також зірвуть план розподілу крісел і кабінетів", - зазначається в заяві.

Водночас, СПУ допускає приєднання деяких членів БЮТ до можливої коаліції Партії регіонів, Комуністичної партії й блоку Литвина.

"Для формування коаліції на базі Партії регіонів (ПР, КПУ, блок Литвина) не вистачає всього 4 депутатських голосів, і основними "донорами" можуть стати саме "моральні й принципові" члени блоку Тимошенко", - вважає СПУ.

Саме тому, на думку СПУ, БЮТ наполягає на введенні імперативного мандата.

Один з лідерів блоку Юлії Тимошенко Йосип Вінський сподівається, що Верховна Рада 6 скликання почне свою роботу не пізніше, ніж 15 листопада.

На думку Вінського, що правляча коаліція затягує початок роботи нового парламенту, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «СПУ: У БЮТ підганяють Мороза, бо невпевнені у своїх людях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути