вівторок, 27 лютого 2007 15:25

Справу Щербаня закриють

Слідчий Головного слідчого управління Генпрокуратури не встановив складу злочину у справі, яку було порушено проти колишнього голови Сумської облдержадміністрації Володимир Щербаня.

Про це сьогодні на прес-конференції у Києві повідомив генпрокурор України Олександр Медведько.

За його словами, слідчий який вів справу, виконав значну кількість оперативних і "технічних" дій, і "слідчий прийняв рішення, що в діях Щербаня немає злочину", а тому справа має бути закрита.

Остаточне рішення про закриття справи приймуть на нараді за участю керівництва Генпрокуратури, включаючи заступника генпрокурора, начальника Головного слідчого управління Рената Кузьміна.

Щербань 4 листопада повернувся до України зі США, де його затримали 12 жовтня 2005 року за порушення візового режиму. Після прибуття до України Щербань був доставлений в Генпрокуратуру, яка вирішила відпустити його на поруки народних депутатів від Партії регіонів.

В Україні Щербаня обвинувачують у скоєнні ряду тяжких злочинів, таких як зловживання службовим становищем, перевищення службових повноважень, вимагання, шахрайство з фінансовими ресурсами та інших.

Щербань обіймав посаду голови Сумської ОДА з грудня 2002 року по січень 2005 року, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Справу Щербаня закриють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути