понеділок, 19 липня 2021 17:30

Справу Дубневича про розкрадання в Укрзалізниці почнуть слухати аж 2022 року

Справу Дубневича про розкрадання в Укрзалізниці почнуть слухати аж 2022 року
Ярослав Дубневич у парламенті попереднього скликання був членом фракції БПП, тепер - у групі "Партія "За майбутнє". Фото: @ForFutureUA

Суд розглядатиме справу Ярослава Дубневича аж у лютому 2022 року. Про це повідомив у Telegram журналіст порталу "Слово і діло" Олег Новіков.

Детективи Національного антикорупційного бюро хотіли пришвидшити передання справи про заволодіння понад 93 млн грн Укрзалізниці, щоб уже в грудні розпочати судовий процес.

Проте слідчий суддя Вищого антикорупційного суду з ними не погодився й вирішив, що матеріалів справи занадто багато, щоб завершити ознайомлення з ними цього року. Ідеться про 133 томи письмових доказів і майже 1 Тб відео та інших файлів на носіях, повідомив журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готівку Дубневича повторно заарештували

"Тож провадження скерують до суду аж у лютому 2022-го. До 31 січня 2022 року антикорупційний суд дозволив знайомитися з матеріалами розслідування. Нагадаю, що слідство у справі завершили ще у квітні 2020 року. Ознайомлення триває вже понад рік", - пише Новіков.

У жовтні 2019-го Верховна Рада дозволила арештувати Ярослава Дубневича. Він став першим народним депутатом дев'ятого скликання, якого позбавили недоторканності й дали дозвіл на затримання та арешт.

У листопаді депутат вийшов зі слідчого ізолятора під заставу 90 млн грн.

Дубневич є фігурантом розслідування НАБУ. За версією слідства, він організував схему з продажу Укрзалізниці стрілкової продукції за завищеними цінами. Через це компанії у 2015-2017 роках завдано збитків на 93,28 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Справу Дубневича про розкрадання в Укрзалізниці почнуть слухати аж 2022 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути