Ексклюзиви
четвер, 09 листопада 2017 12:24

Справи проти Рибалки фабрикували з 2013 року - ЗМІ

Справи проти Рибалки фабрикували з 2013 року - ЗМІ
За нардепом Сергієм Рибалкою і його оточенням було організоване тотальне незаконне стеження

Восени виповнюється 4 роки з моменту появи перших звинувачень проти групи компаній S.Group, а також народного депутата України Сергія Рибалки. Напередодні скандальний екс-прокурор Дмитро Сус дав резонансне інтерв'ю американському журналісту Тодду Вуду, в якому повідомив, що справи - навмисно фальсифікувалися, а також було організоване тотальне незаконне стеження за депутатом і його оточенням. "КП" зібрала всі публічно описані кримінальні провадження, які коли-небудь ініціювалися щодо Рибалки і його оточення.

Після того, як екс-прокурор Дмитро Сус оприлюднив подробиці "комунікації" Геннадія Буткевича з Генеральною прокуратурою через екс-заступника міністра внутрішніх справ Володимира Євдокимова, логічно припустити, зазначає видання, що й інші справи також були інспіровані за його вказівкою.

Журналісти нагадують, що спочатку мова йшла про господарські взаємовідносини групи S.I.Group і мережі супермаркетів "АТБ". Однак ще до того, як "АТБ" перестав виплачувати борги за поставлену продукцію, "прізвище Рибалки з'явилося в зведеннях спецслужб як об'єкта для розробки".

У січні 2014 офіси компанії обшукала СБУ. Йому закидали створення злочинної групи і організацію незаконного прослуховування офісів "АТБ" з метою промислового шпигунства. За фактом співробітники СБУ вилучили сервери та всю первинну документацію за договором з "АТБ". Відновити документи в компанії зможуть тільки до осені 2014 року. В цей же час проти компаній порушили справи про ухилення від сплати податків в 2012-2013 рр. на суму близько 8 млн грн. Це справа після численних перевірок і судових розглядів у результаті була закрита, але в кінці 2015 року - знову "реанімована".

Частина звинувачень також стосувалася торгівлі наркотиками. Зокрема, за інформацією видання, для цього була вигадана історія про нібито використання експортних та імпортних контейнерів компаній для транспортування наркотиків з країн Середньої Азії.

У листопаді 2015 року "АТБ" звинуватила S.Group у створенні злочинного угруповання з метою незаконно заволодіти майном "АТБ". На грудень одну зі справ з господарського спору було призначено до розгляду в Апеляційному суді Києва. "Однак прокурори з Дніпропетровська вирішили (і один з Дніпропетровських судів їм в цьому допоміг), що можуть обшукати Апеляційний суд і вилучити оригінали справи. Такі дії викликали обурення навіть у Ради суддів, яка порахувала це прямим тиском на суд і зажадала від керівництва Генпрокуратури порушити справу", - пише видання.

У середині січня на виїзді зі спортклубу на автомобіль Рибалки напав невідомий, кинувши в лобове скло металеву гирю вагою в кілька кілограмів. У переддень нового 2017 року сталась спроба вбивства топ-менеджера S.Group Сергія Білого. Невідомі з ножем напали на нього в Дніпрі, лезо пройшло в міліметрах від серця, серйозно пошкоджена легеня, а також м'язи рук. Він дивом залишився живим.

В цей же період починається переслідування бухгалтера S.Group Ірини Савицької - матері-одиначки, яка виховує дитину-інваліда. Саме вона готувала документи для позову проти "АТБ", відновлюючи первинні документи з погрому СБУ. У січні 2016 року вона вилетіла у відрядження у Грузію, але з'ясувалося, що практично відразу після цього проти неї було заведено окреме провадження за підозрою в шахрайстві. Там її затримали.

"Останнім на сьогодні "досягненням" стала справа про розслідування діяльності конвертаційного центру в Сумах, в рамках якого УСБУ в Сумській області "випадково" виявило нібито "ліві" виробничі потужності в Дніпропетровській області (!). З них компанії сім'ї Рибалки нібито відвантажують продукцію в ОРДЛО і за виручені гроші фінансують терористів. Одного з менеджерів однієї з компаній S.Group Дениса Пробачая прямо з лікарняного ліжка серед ночі вивезли з Дніпра в Суми", - пише "КП".

Подробиці скандального інтерв'ю американському журналісту колишнього співробітника Генпрокуратури Дмитра Суса можна прочитати і послухати тут.

Зараз ви читаєте новину «Справи проти Рибалки фабрикували з 2013 року - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути