Ексклюзиви
середа, 14 лютого 2018 16:43

Справа Труханова: Холодницький розказав про арешт

Справа Труханова: Холодницький розказав про арешт
Назар Холодницький. Фото rbc.ua

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький розповів, що мер Одеси Геннадій Труханов знаходиться у слідчих. Затримали після прильоту із Варшави.

"У цій справі маємо 8 осіб, 6 із яких вже затримали. Інкримінуємо завдання державі збитків на 185 млн грн. Саме за таку суму Одеська міська рада купила приміщення заводу "Краян", хоча недавно тому на аукціоні продала і приміщення, і землю заводу за 11 млн. грн. Мер Одеси йде як організатор, також в цій схемі задіяні його заступник, адвокат і чиновники", - пояснив керівник САП.

Солом'янський районний суд Києва має вирішити сьогодні міру запобігання. САП і НАБУ спільно внесли подання.

"Вимагаємо арешт підозрюваних або заставу. За мера Одеси - 50 млн грн, за його заступника - 30 млн грн, за всіх інших - 10 млн грн. Стосовно постійних відряджень і відпусток Труханова буде перевірка, адже маємо дані, що організатори заходів не реєстрували мера, тому є ймовірність, що так він переховувався від слідства. Саме слідство триватиме 3-4 місяці, вже маємо серйозну підготовку по цій справі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мера Одеси затримали слідчі.

Сьогодні в аеропорту "Бориспіль" затримали мера Одеси Геннадія Труханова та його заступника Павла Вугельмана. Одні жартують з того, що затримання припало на День закоханих, інші висловлюють скепсис щодо майбутнього справи.

Зараз ви читаєте новину «Справа Труханова: Холодницький розказав про арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути