Ексклюзиви
понеділок, 04 лютого 2008 12:50

Солана: "Україна - ключова країна для Європи"

 

Верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Хав"єр Солана позитивно оцінює просування України по шляху внутрішніх реформ.

Про це Солана заявив в своєму відеозверненні до учасників другої міжнародної конференції "Нова Україна в новій Європі", яка проходить в понеділок у Києві.

"Тренд України є чітким - Україна просувається вперед", - сказав Хав"єр Солана.

Він наголосив, що Україна "є ключовою країною для Європи". За його словами, на нинішньому етапі Україна повинна забезпечити стабільність свого розвитку. Він відзначив роботу уряду, направлену на досягнення результату, а також побудову відносин влади і опозиції.

Хав"єр Солана також із задоволенням відзначив дії по вступу у Всесвітню організацію торгової. Він наголосив, що на нинішньому етапі Україна і Європейський Союз працюють над новою поглибленою угодою про партнерство і співробітництво, додавши, що ця угода включить і політику безпеки.

Солана назвав два ключові моменти співробітництва України і ЄС у сфері безпеки - співробітництво у подоланні "заморожених конфліктів", а також участь України в операціях по забезпеченню безпеки Європейського Союзу.

Зокрема, Солана відзначив зусилля двох сторін у Придністровському врегулюванні. Він також висловився за поглиблення і інтенсифікацію партнерства України і ЄС у миротворчих операціях, повідомляє Інтерфакс-Україна.           

 

Зараз ви читаєте новину «Солана: "Україна - ключова країна для Європи" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути