субота, 16 січня 2010 12:57

Соціологи кажуть, що значних фальсифікацій не буде

Соціологи кажуть, що значних фальсифікацій не буде

Президентські вибори пройдуть без значних фальсифікацій, вважає гендиректор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто.

Про це він сказав тижневику "Дзеркало тижня", коментуючи перспективи "Національного екзит-полу", який проведуть у день виборів фонд "Демократичні ініціативи", КМІС і Центр імені Разумкова.

"Екс-фальсифікаторам виборів, а тепер - опозиціонерам сьогодні це не потрібно, а влада, яка втрачає бали під натиском кризи, не має такого ресурсу, як колись мали Кучма і Янукович, - бо не монолітна", - пояснив свою думку Паніотто.

"Банкова (секретаріат президента) веде свого кандидата, Грушевського (Кабінет міністрів) - свого. Тим самим значною мірою нейтралізуючи адмінспроби одне одного", - зазначив соціолог.

"Думаю, коли щось і може певною мірою змінити ситуацію (з показниками волевиявлення виборців), то це або ще якийсь гучний скандал, або суто об"єктивні речі - явка, метод опитування, відсоток відмов і тих, хто не визначився. Плюс - сильні морози в день виборів у якійсь частині країни", - сказав Паніотто.

Керівник КМІСу зазначив, що негативну роль для лідера виборчих перегонів може зіграти його високий рейтинг.

"Електорат в такій ситуації має звичку розхолоджуватися, покладаючись на активність сусіда. Тоді як симпатики "другого", навпаки, мобілізуються, щоб підтримати свого. Відсоток коректування тут, звісно, не позахмарний, але помітний", - каже Паніотто.

Зараз ви читаєте новину «Соціологи кажуть, що значних фальсифікацій не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути