Ексклюзиви
вівторок, 12 грудня 2017 12:22

Соболєв висловив побоювання щодо свого наступника

Соболєв висловив побоювання щодо свого наступника
Народний депутат Єгор Соболєв. Фото: gazeta.ua

Звільнений з посади голови антикорупційного комітету Єгор Соболєв побоюється, що його наступник зведе нанівець антикорупційне законодавство.

Про це нардеп сказав в інтерв'ю журналу "Країна".

"Найбільше переживаю, щоб створене нами антикорупційне законодавство не покромсали. Щоб не забрали незалежність у антикорупційного бюро, антикорупційної прокуратури. Щоб не закрили від людей інформацію про декларації, про власників землі, автомобілів, нерухомості. Ми новими законами зробили її доступною. Це все – удари не лише по президенту, а й по багатьох корупціонерах. Вони не хочуть, щоб суспільство знало про їхні статки і не запитувало, де вони це взяли.

Це був перший закон, який я провів у цьому сесійному залі, - ми переписали поняття "незаконне збагачення". Тепер посадовець повинен доводити, що він заробив чесно. Якщо не може довести – він злочинець і майно можна конфісковувати. Це законодавство дуже багатьох корупціонерів лякає", - сказав нардеп.

Соболєв зазначив, що за його головування комітет проаналізував понад 6 тис. законопроектів. У 383 із них виявив корупційну складову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соболєв назвав авторів свого усунення

Народні депутати 256 голосами підтримали звільнення Єгора Соболєва з посади голови антикорупційного комітету. Рішення ухвалили на вечірньому засіданні 7 грудня.

Повну версію інтерв'ю з народним депутатом Єгором Соболєвим читайте в журналі "Країна" від 14 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Соболєв висловив побоювання щодо свого наступника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути