Ексклюзиви
неділя, 14 квітня 2019 19:48

Що робитиме Гройсман після виборів президента

Що робитиме Гройсман після виборів президента
Насправді Гройсман зробив більше для Порошенка, ніж той для нього, каже політолог Микола Давидюк.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман братиме участь у парламентських виборах. Про це Gazeta.ua сказав політолог Микола Давидюк.

"Подейкують, що Гройсман створює свою партію. Його власне політичне плавання залежить від результату президентських виборів. Поміж тим він має свою аудиторію, деякі нардепи вже орієнтуються на нього. Пройшов шлях випробування владою і не встряв у корупційні скандали, тому перспективу має.

Підняття цін на газ не його козир, але він намагався це згладити доплатами і підвищенням пенсій. Може мати свою фракцію у майбутньому парламенті, тому братиме участь у виборах", - пояснив Давидюк.

Гройсман може мати свою фракцію у парламенті

Зараз Гройсману головне добути цей час прем'єром, а потім передати всі важелі впливу новому керівнику Кабміну.

"Прем'єр Гройсман – це продукт коаліції, а не БПП чи Порошенка. Насправді він зробив більше для Петра Олексійовича, ніж той для нього. Коли поповнив його команду. Гройсман намагається тримати баланс між усіма партнерами, у нормальних стосунках з Яценюком", - сказав експерт.

"Ця трирічка запам'яталася децентралізацією. Гройсман починав її ще в уряді Яценюка, коли був віце-прем'єром. Легко розпрощалися з половиною бюджетних грошей і передали їх на місця. Це вольовий крок.

Друге – будівництво доріг. Зрозуміло, що вони ще не такі, як у Польщі, це не автобани. Вкладаємо десятки мільярдів гривень, а не десятки мільярдів євро. Тим не менше залучаються іноземні фахівці, щоб кошти не розпихалися кишенями.

Монетизацією субсидій відійшли від старої схеми. Коли у 90-их, щоб отримати субсидію треба було більше спалювати газу, Україна все більше залежала від Росії, а олігархи з казни витягували потрібні собі суми.

Нам показують статистику росту зарплат. Чи вистачає цього? Однозначно ні

Нам показують статистику росту зарплат. Чи вистачає цього? Однозначно ні. Запити українців в рази більші.

Уряд Гройсмана, як і його попередники, не ставить за ціль вирватися на швидкі темпи росту. 3% - непоганий європейський показник, але для розвитку Україні треба мінімум 5-7%. Стримуємо агресію Росії, війна змушує орієнтуватися на потреби армії.

Головний успіх цього уряду – комплексність і послідовність. Сказати, що щось одне – важко. Школу реформують. Ліки почали закуповувати не по 70 а по 7 доларів за упаковку. Так економлять гроші платників податків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три роки уряду Гройсмана: назвали успіхи і провали

Якихось яскравих провалів не було. Якщо брати середню температуру по палаті, то у Кабміні вона була здоровішою, ніж у Верховній Раді чи по лінії президента, де корупційні скандали один на одному.

Гройсман не рубає "шашкою з плеча", що все старе - погане, а нове - хороше. Як керівник він розвивається. Ще 5 років тому був мером звичайного обласного центру. А потім три топ-посади – віце-прем'єр, спікер і глава уряду", - каже Микола Давидюк.

14 квітня минає три роки, як працює уряд під керівництвом Володимира Гройсмана. 2016 року Верховна Рада призначила його прем'єр-міністром.

Зараз ви читаєте новину «Що робитиме Гройсман після виборів президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути