Ексклюзиви
вівторок, 06 лютого 2018 12:58

Смолій розповів про зустрічі з Порошенком

Смолій розповів про зустрічі з Порошенком
Яків Смолій відвідав засідання фракції Радикальної партії. Фото: expres.ua

Рекомендований президентом на посаду глави Нацбанку Яків Смолій запевняє, що регулятор незалежний і не керується вказівками з Адміністрації президента.

Про це він сказав на зустрічі з Радикальною партією.

"Хочу запевнити: у разі обрання мене на посаду голови, Національний банк буде залишатися незалежною інституцією. Як це було протягом останніх трьох років. Виконуючи обов'язки протягом останніх дев'яти місяців, я не отримував жодних вказівок ні з Грушевського, ні з Банкової. Сподіваюся, така позиція залишиться і на перспективу", - сказав Смолій.

На питання головного "радикала" Олега Ляшка, скільки разів за останні тижні Смолій був на Банковій чи відповідав на їхні дзвінки, відповів: "Ні разу".

"Я з президентом востаннє спілкувався перед його поїздкою в Давос (до 24 січня. - Gazeta.ua)... Найчастіше спілкуємося з Міністерством фінансів", - додав Смолій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смолій розповів про плани зміни кадрів у Нацбанку

56-річний Яків Смолій - один із найбагатших топ-чиновників країни. 2015 року на банківських рахунках мав $98,7 млн. За 2016-й отримав 1,8 млн грн зарплати. Володіє чотирма і має у спільному користуванні три земельні ділянки. Є співвласником 12 офісів, одного будинку й фізкультурно-оздоровчого комплексу в селі Погреби під Києвом, апартаментів в окупованому Севастополі. Задекларував машину для гольфа і гідроцикл.

Із травня 2017-го виконує обов'язки глави НБУ. 18 січня президент Петро Порошенко вніс у парламент проект постанови про звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови НБУ. Також президент подав проект постанови про призначення Смолія на цю посаду.

Зараз ви читаєте новину «Смолій розповів про зустрічі з Порошенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути