Ексклюзиви
середа, 14 лютого 2018 16:37

ЗМІ показали літак, на якому видворили Саакашвілі
5

Приватний літак Beechcraft Premier I (Raytheon 390 Premier), яким 12 лютого із Києва до Варшави доставили видвореного екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі
Фото: obozrevatel.com

Приватний літак Beechcraft Premier I (Raytheon 390 Premier), яким 12 лютого із Києва до Варшави доставили видвореного екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі, помітили в аеропорту Дніпра.

Фото оприлюднив "Обозреватель"

За даними нардепа з "Батьківщини" Ігоря Луценка, власником цього літака з бортовим номером UR-USA є пов'язана з Петром Порошенком офшорна компанія з Панами Sky Center Holding Corp. Але в Адміністрації президента цю інформацію спростували.

За іншою версією, літак належить компаніям Алекса Ровта - американського мільярдера українського походження.

Згідно з даними сайту flightradar24.com, літак востаннє здійснював рейси 8 лютого між Києвом і Одесою.

Вартість перельоту - $8,5 тис. (228,1 тис. грн). Таку суму назвали в компанії. При цьому процедури держзакупівлі послуги для транспортування у реєстрах не виявили.

Також журналісти знайшли фотографії розкішного салону цього літака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко зробив помилку

12 лютого прикордонники затримали Міхеіла Саакашвілі у столичному ресторані "Сулугуні". Чартерним рейсом його вивезли до Польщі за процедурою реадмісії.

Саакашвілі позбавили громадянства в кінці липня 2017-го, коли він був за межами України. Сам політик повернувся 10 вересня. В'їхав на територію України через КП "Шегині", що у Львівській області, хоча збирався зробити це через КП "Краковець". Кордону дістався автобусом і незаконно перетнув його разом з 60 особами. Деякі з них застосовували силу до прикордонників.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ показали літак, на якому видворили Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути