Ексклюзиви
вівторок, 10 грудня 2019 14:44

"Слугу народу" фінансували з орбіти фігуранта справи Катерини Гандзюк

"Слугу народу" фінансували з орбіти фігуранта справи Катерини Гандзюк
Партію фінансували фіктивні фірми, пишуть журналісти.

Партію "Слуга народу" фінансували компанії, чиї печатки знайшли у квартирі Олега Семенова — радника голови Херсонської облради Владислава Мангера. Останній є фігурантом справи вбивства активістки Катерини Гандзюк. Про це повідомляють журналісти Bihus.info.

Серед спонсорів "СН" за третій квартал цього року 12 фізосіб та десятки фірм. Разом вони дали партії майже 100 млн грн, йдеться у журналістському розслідуванні.

Майже 20 млн грн політсилі дісталося від шести компаній — "Агро Ленд", "Веб-Ротор", "Леонол", "Саквояж-ЮТ", "Артінвестбуд" та "ФГ "Екопівдень".

Вони зареєстровані в різних частинах країни, але їхні печатки та чекові книжки правоохоронці влітку цього року знайшли в Херсоні під час обшуків у радника голови Херсонської облради Мангера.

Семенов на зв'язок із журналістами не вийшов. Водночас Мангер заявив, що не має стосунку до фінансових справ свого радника.

Журналісти також з'ясували, що більшість фірм, які фінансували "Слугу народу", фіктивні, а їхні власники — кухарі та вантажники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський пообіцяв покарати винних у вбивстві Гандзюк

4 листопада минув рік від дня смерті 33-річної Катерини Гандзюк. Була громадською активісткою, радницею міського голови Херсона. На неї напали неподалік дому 31 липня торік — вилили літр сірчаної кислоти. Отримала хімічні опіки понад 30% тіла — голови, обличчя, лівої руки й ноги, передньої частини грудної клітки, лівого ока. Перенесла 14 операцій. Після трьох місяців у лікарні померла.

Зараз ви читаєте новину «"Слугу народу" фінансували з орбіти фігуранта справи Катерини Гандзюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути