неділя, 02 травня 2021 18:30

"Слуги" відреагували на рішення суду щодо Вірастюка

"Слуги" відреагували на рішення суду щодо Вірастюка
Суд скасував перемогу Василя Вірастюка на довиборах в Верховну Раду на Прикарпатті. Фото: unian.ua

В "Слузі народу" відреагували на рішення суду щодо Василя Вірастюка, перемогу якого на довиборах у Верховну Раду скасував суд.

Там вважають за необхідне перевірити всі заяви про порушення законодавства на довиборах в окрузі №87 Івано-Франківської області і, за необхідності, провести перерахунок голосів. Про це в ефірі програми "Сьогодні День" розповіла народна депутатка від "Слуги народу" Олена Мошенець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одіозного Аксьонова зареєстрували народним депутатом

"Давайте все-таки дочекаємося кінцевого рішення судів всіх інстанцій. Лише після цього ми зможемо щось сказати. Тому що, незважаючи на те, що Вірастюк є представником нашої партії, ми якраз виступаємо за те, щоб суспільство нарешті зрозуміло, що таке справедливі вибори, без "сіток", "каруселів". Якщо суд встановить, що Вірастюк дійсно виграв ці вибори і всі протоколи відповідають кількості бюлетенів, то він має стати депутатом. Якщо для цього будуть потрібні ще якісь додаткові опції, то будемо бачити, який буде результат", - сказала Мошенець.

Депутатка заявила про необхідність "перевірити абсолютно усі заяви, де були вказані певні порушення, за умови, що ці порушення можна перевірити". Якщо і цього виявиться мало – ну тоді це вже в судовому порядку можна визначити, які наступні мають бути кроки. Своє слово має сказати і ЦВК.

Велика палата Верховного суду увечері 1 травня визнала протиправним та скасувала протокол Центральної виборчої комісії, яким кандидата від "Слуги народу" Василя Вірастюка визнано переможцем в окрузі №87 в Івано-Франківській області.

Зараз ви читаєте новину «"Слуги" відреагували на рішення суду щодо Вірастюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути