четвер, 22 жовтня 2020 13:17

Скільки українців досі не чули про опитування Зеленського

70% українців знають про проведення "всенародного опитування" президента Володимира Зеленського у день виборів 25 жовтня. 29% - нічого про це не чули.

За результатами соціологічного опитування групи "Рейтинг".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опитування Зеленського – під загрозою

70% респондентів знають, що глава держави оголосив про проведення "всенародного опитування" у день виборів 25 жовтня. 35% опитаних заявили, що добре знають про це. 35% українців - щось чули, а 29% - нічого про це не знають.

 

Найкраще обізнані про президентську ініціативу є мешканці обласних центрів та Києва, старшого населення, виборців партії "Сила і честь", "Європейської солідарності", партії Шарія та "Свободи".

43% українців позитивно ставляться до опитування Зеленського, 30% - нейтрально і 25% - негативно.

Найгірше ставляться до цієї ідеї мешканці Києва та Галичини, старші опитані, виборці партії "Європейська солідарність". Позитивно сприймають молодь та прихильники партії "СН".

63% респондентів вважають ініціативу президента законною, а 23% вважають навпаки.

Опитування проводили в період з 20 по 21 жовтня 2020-го серед 4 тис. респондентів по всій Україні, за винятком окупованих Росією територій. Максимальна похибка вибірки не перевищує 1,5%.

13 жовтня Володимир Зеленський закликав українців взяти участь у місцевих виборах 25 жовтня та відповісти на 5 важливих для суспільства питань.

В Офісі президента заявили, що в такий спосіб влада хоче дозволити українцям самостійно визначити свої базові очікування щодо курсу розвитку країни.

В ході дослідження виявили, що результатам "всенародного опитування", ініційованого президентом Володимиром Зеленським на день місцевих виборів, не довірятимуть 41% українців.

Місцеві вибори проведуть 25 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українців досі не чули про опитування Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути