Ексклюзиви
неділя, 17 січня 2021 02:26

Скандал з українською іконою: Кулебу звинуватили в некомпетентності

Скандал з українською іконою: Кулебу звинуватили в некомпетентності
Також у заяві закликали Дмитра Кулебу "припинити грати в Twitter-дипломатію" і діяти "згідно з міжнародним правом та міжнародними конвенціями". Фото: Facebook

Голова президії Боснії і Герцеговини Мілорад Додік звинуватив міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу в некомпетентності і в тому, що МЗС України продовжує "помилкові звинувачення" з приводу ікони.

Заява офісу Додіка стало черговим етапом скандалу навколо ікони. Про це повідомляє "Балканський оглядач".

"Офіс прямо просив посольство України надати всі юридично обґрунтовані факти і докази, що підтверджують належність ікони Україні, а також всі докази того, що ця ікона була відчужена, включаючи інформацію про спосіб відчуження, час, місце і власника", - йдеться в спеціальній заяві офісу представника сербів у Президії БіГ Офіс Додіка підкреслює, що Україна не надала таку інформацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Лавров віддав ікону, треба повернути її Україні - посол у Боснії та Герцеговині

В офісі додали, що обґрунтовувати обвинувачення на основі невірно інтерпретованих статей у ЗМІ, а потім публічно заявляти про брехню і висувати звинувачення - це демонстрація аматорства і відсутність базових знань у галузі права, міжнародних відносин і дипломатії.

Також у заяві закликали Дмитра Кулебу "припинити грати в Twitter-дипломатію" і діяти "згідно з міжнародним правом та міжнародними конвенціями".

Як відомо, ікону подарував сербський представник у президії БіГ главі МЗС РФ Сергію Лаврову 14 грудня минулого року. За словами представників президіуму БіГ, ікона "перебувала у володінні сім'ї з Республіки Сербія" і є "родинною іконою".

Посольство України в Боснії і Герцеговині попрохало МЗС країни пояснити, чому главі МЗС Росії Сергію Лаврову подарували 300-літню українську ікону із Луганська. Глава президії Боснії і Герцеговини Мілорад Додік не повертатиме ікону Україні. На пресконференції сказав, що поверне ікону тим, від кого її отримав. Прокуратура Боснії і Герцеговини відкрила справу щодо передачі главі МЗС Росії Сергію Лаврову старовинної української ікони.

Зараз ви читаєте новину «Скандал з українською іконою: Кулебу звинуватили в некомпетентності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути