середа, 26 вересня 2018 12:28

Ситник хоче поставити на чолі САП свою людину - ЗМІ

Ситник хоче поставити на чолі САП свою людину  - ЗМІ
Директор НАБУ Артем Ситник планує поставити головою САП прокурора Андрія Перова, який відомий своєю конфліктністю. Фото: Главпост Медиа

Директор НАБУ Артем Ситник хоче бачити на чолі САП лояльного до себе прокурора Андрія Перова, який відомий своєю конфліктністю.

Про це повідомляють ЗМІ.

За інформацією джерел, керівник НАБУ обговорював кандидатуру Перова не тільки із західними дипломатами, але і з президентом на таємній зустрічі в Козині вночі 26 квітня. Артем Ситник, йдеться в публікації, серед іншого пропонував Петру Порошенку позбутися глави САП Назара Холодницького, а на його місце рекомендував лояльного Перова. Також Перова активно піарять близькі до НАБУ "антикорупціонери".

Саме цей прокурор САП здійснює процесуальне керівництво найгучнішими справами НАБУ - колишнього глави фіскальної служби Романа Насірова, екс-глави парламентського комітету з ПЕК Миколи Мартиненка, депутата-втікача Олександра Онищенка. "Всі ці справи особливо важливі Ситнику для демонстрації своєї ефективності перед західними партнерами. Крім того, вони перебувають на особистому контролі у Петра Порошенка", - йдеться в публікації.

За інформацією журналістів, Андрій Перов народився і виріс у небідній сім'ї на проросійській Луганщині. Цей регіон відрізняється зрощенням інтересів прокуратури і власників "сірого" бізнесу. Мати і баба Перова працювали в прокуратурі, говориться в статті, і за часів Януковича забезпечили Андрію стрімку кар'єру. Уже в 25 років його призначили начальником відділу Луганської обласної прокуратури, однак він займався переважно побутовою поножовщиною.

У 2015 році Андрій Перов програв конкурс у Чернігівську місцеву прокуратуру, але незабаром був зарахований в елітну Антикорупційну прокуратуру. На думку експертів, які проводили відбір у САП, рівень кандидатів був дуже низький. Також журналісти відзначають: існує ймовірність того, що при проходженні конкурсу в САП батько Перова проживав на окупованій території (що завадило б Перову отримати посаду), тому Перов міг цю інформацію не афішувати.

У публікації відзначається, що Андрій Перов має скандальну репутацію в професійних колах і під час судових процесів поводиться агресивно - розраховуючи на швидкий кар'єрний ріст. "З одного боку, йому благоволить Ситник, з іншого - запеклий конфлікт між керівниками НАБУ і САП відкриває перед тридцятирічним вихідцем із Луганщини перспективи, про які він і мріяти не міг", - йдеться в статті.

Також там цитується близький до НАБУ активіст Віталій Шабунін, який заявив, що Андрій Перов був би найкращим генпрокурором у світі.

Зараз ви читаєте новину «Ситник хоче поставити на чолі САП свою людину - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути