неділя, 30 вересня 2012 14:48

Система дозволяє тримати дамоклів меч над кожною незалежною людиною - кандидат

Система дозволяє тримати дамоклів меч над кожною незалежною людиною - кандидат
Петро Сабашук. Фото: gazeta.ua

Теперішня система дозволяє тримати дамоклів меч над кожною більш-менш незалежною людиною.

Таку думку в інтерв'ю Gazeta.ua висловив політик і бізнесмен, кандидат у народні депутати по округу №74 у місті Запоріжжі Петро Сабашук. Проти нього податківці порушили кримінальну справу і зобов'язали виплатити заставу у 4 млн грн. Якщо ці гроші не буде внесено – на початку наступного тижня його можуть заарештувати.

"Я обирався депутатом у 2002 році від "Нашої України". Прес був божевільний. Але був усе-таки і закон. Тоді міліція пробувала карну справу підтягнути під нього. Могли підкинути наркотики, або зброю, або повію неповнолітню - так підводили тебе під закон. А сьогодні в Україні закони фактично не працюють. І це — найстрашніше", - вважає він.

За словами Сабашука, вони не його зламали, а слідчого, прокурора, суддю і ще багатьох людей.

"У нас суддя - не Кірєєв, а нормальна порядна людина. Він пручався. Я радів: податкова і прокуратура зламані, а суд таки залишився. Зараз дивлюся — вони зламали і суд. Ламають самі устої держави. Фактично держави немає. Це мене більше хвилює, ніж своя доля. Я то відіб'юся. Більше шкода людей, яких зламали. До речі, всі вони вибачалися. Всі казали: "Петре Павловичу, пробач, але ж ти розумієш…", - розповів кандидат у нардепи.

Сабашук переконаний, що треба змінювати кримінальний кодекс, знає, що насамперед треба вирішувати у прокураті.

"Звісно, мені б дуже не хотілося дивитися із середини на пенітенціарну систему. Але я без боязні, нормально, спокійно сприймаю, що може ще дізнаюся, які й там проблеми. Ну посадять максимум на місяць: посидимо, подивимося, що там робиться, що там треба підправляти", - зазначив він.

Повністю інтерв'ю читайте ТУТ.

Зараз ви читаєте новину «Система дозволяє тримати дамоклів меч над кожною незалежною людиною - кандидат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути