четвер, 11 вересня 2008 08:30

Симоненко: БЮТ і ПР не створять коаліцію

Симоненко: БЮТ і ПР не створять коаліцію
Парламентська коаліція Партії Регіонів і БЮТ не буде створена. Про це заявив лідер українських комуністів ПетроСимоненко.

Як повідомили в прес-службі Комуністичної партії України, Симоненко назвав основні причини, через які коаліція "регіоналів" і "бютівців" неможлива.

"По-перше, ті, хто голосував на останніх виборах за "регіоналів" або за БЮТ, мають протилежні погляди на зовнішню і внутрішню політику, особливо відносно мовних питань, питань подвійного громадянства, економічних і політичних міждержавних союзів, у тому числі і НАТО. Тому така парламентська коаліція не буде сприйнята виборцями і значно ослабить електоральну підтримку, як Партії Регіонів на чолі з Януковичем, так і БЮТ на чолі з Тимошенко", - відзначив Симоненко.

Політик підкреслив, що "регіонали" і "бютівці" це добре розуміють і "не підуть на таку політичну авантюру, особливо в умовах наближення президентської виборчої кампанії".

Крім того, на думку лідера комуністів, такий "коаліційний шлюб" неможливий і за політико-бізнесових причин: "Не новина, що і Партія Регіонів, і БЮТ, - це політико-бізнесові проекти трохи "підфарбовані" соціально-ідеологічними гаслами, які не довіряють один одному і ведуть між собою жорстоку боротьбу за власність і владу в Україні".

На думку лідера КПУ, сценарій розвалу "помаранчевої" коаліції, був запрограмований Президентом України і його найближчим оточенням із самого початку, як технологія забезпечення другого президентського терміну для Ющенка. І цей сценарій не передбачає створення будь-якої коаліції без участі пропрезидентської партії.

Симоненко підкреслив, що "нові дострокові вибори - це вибори, які нічого не змінять, оскільки не будуть ні демократичними, ні чесними, а ляжуть черговим тягарем на плечі народу України".

"Нові вибори - це нове підвищення цін на товари і послуги, нова інфляція, зупинка багатьох соціальних програм, чергове скорочення фінансування медицини, освіти, науки, зростання тарифів", - відзначив Симоненко, пише Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Симоненко: БЮТ і ПР не створять коаліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути