Ексклюзиви
понеділок, 22 липня 2019 02:33

Серйозних порушень на виборах не було - ЦВК

Серйозних порушень на виборах не було - ЦВК
В Україні відбулося голосування на позачергових парламентських виборах. Фото: Вільне Радіо

Серйозних порушень під час позачергових виборів народних депутатів України наразі не зафіксовано.

"Серйозних порушень поки що не зафіксовано. Однак спостерігачами від громадських організацій, від політичних партій, міжнародними спостерігачами були зафіксовані певні недоречності, інколи незначні порушення, але таких, які б суттєво вплинули на результати та хід голосування, нами зафіксовано не було", - сказав заступник голови Центральної виборчої комісії Євгеній Радченко на брифінгу у ЦВК, повідомляє Укрінформ.

До прикрих інцидентів можна віднести хибні повідомлення про замінування виборчих дільниць. Крім того, були випадки, коли виборці намагалися знищити свої бюлетені на знак протесту, а 27 дільниць відкрились невчасно.

"З приємністю можу повідомити, що така страшна зброя в руках недбалих членів комісій та можливих фальсифікаторів, як використання штампу "вибув", не спрацювала. Виборчі комісії в абсолютній більшості випадків належним чином проставили штамп", - зазначив Радченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порушення на виборах: поліція Києва перевіряє масові агітаційні дзвінки

До ЦВК надійшло 16 документів, які автори називають скаргами, проте за формальними ознаками вони не завжди відповідають визначенню "скарга". Заступник голови ЦВК уточнив, що є заяви й електронні листи, які стосуються виявлених порушень. На цю інформацію Центральна виборча комісія реагуватиме і прийматиме рішення, запевнив він.

Радченко також зауважив, що у ЦВК "оптимістично налаштовані на підрахунок голосів", дільничі та окружні виборчі комісії належним чином передають інформацію до Центрвиборчкому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні масово мінують виборчі дільниці

У неділю, 21 липня, в Україні відбулося голосування на позачергових парламентських виборах.

За результатами Національного екзитполу станом на 20:00, до Верховної Ради проходять п'ять політичних партій: "Слуга народу" (42,2% голосів), "Опозиційна платформа – За життя" (11,4%), "Європейська солідарність" (8,8%), "Батьківщина" (7,4%) та "Голос" (6,5%).

Зараз ви читаєте новину «Серйозних порушень на виборах не було - ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути