Ексклюзиви
середа, 09 травня 2007 12:13

Сенат Афганістану відмовився вважати талібів ворогами

У Сенаті Афганістану прийняли проект "Закону про народну єдність", який передбачає прямі переговори з рухом "Талібан" і закликає війська міжнародної коаліції не воювати з талібами без крайньої необхідності. Про це повідомляє ВВС News.

Законопроект, який тепер повинна прийняти нижня палата парламенту і президент Хамід Карзай, проводить відмінність між "Талібаном", з одного боку, і ворогами Афганістану "Аль-каєдой" і пакистанськими бойовиками - з іншого.

Крім того, законопроект вимагає від іноземних військ погоджувати свої дії на території країни з місцевою владою, армією і силами правопорядку. Коли ж афганська армія і поліція наберуть достатню силу, міжнародний військові контингент виведуть з країни.

Раніше рух "Талібан" відхиляв спроби афганської влади вступити з ними в прямий діалог. Разом з тим, в останні місяці в країні почастішали спалахи насильства, росте число жертв серед мирного населення, росте незадоволеність афганців своїм урядом.

"Талібан" правив більшою частиною Афганістану до 2001 року, коли в країну вторглися іноземні війська у пошуках "терориста номер один" Осами бін Ладена. Вважається, що багато лідерів "Талібану" і "Аль-каєди" ховаються в горах на території Пакистану поблизу кордону з Афганістаном, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Сенат Афганістану відмовився вважати талібів ворогами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути