Ексклюзиви
понеділок, 21 січня 2008 10:58

Семенюк розповіла про свою "фішку"

На сьогодні під контролем держави залишається 21,7% власності, що, на думку голови Фонду держмайна Валентини Семенюк, є критичною цифрою в плані національної безпеки.

Слова Семенюк цитує прес-служба Соцпартії.

За словами голови ФДМ, "Укртелеком", "Турбоатом", Одеський припортовий завод - основні "донори" бюджету, підприємства, що платять найбільші податки у держказну.

"Сьогодні гроші, що планується одержати від продажу цих підприємств, звичайно, великі... Але ніхто не думає, що буде далі, за рік-два", - зазначила Семенюк.

"У нас сьогодні така практика: головне - побільше продати, а гроші проїсти. Потім починають шукати винних: хто продав, хто проїв", - додала вона.

На думку Семенюк, найефективнішою є стратегія управління держвласністю, що вона реалізувала на посаді голови ФДМ.

За останній рік, за словами голови ФДМ, було продано усього 11 підприємств, всі інші залишалися в держвласності, приносили доходи в місцеві бюджети, забезпечували нормальний розвиток регіонів.

"Моя "фішка" - це консолідована робота місцевої влади, керівництва підприємства і профспілок, що дозволяє захистити й інтереси робітників і інтереси держави", - розповіла соціалістка.

"Я була проти продажу "Криворіжсталі", протистояла цьому процесу, як могла. Для мене це найпереконливіший приклад розбазарювання національного надбання, підриву економіки", - додала вона.

Раніше Кабінет міністрів ухвалив рішення про розпродаж активів 28 великих об"єктів, у тому числі і першочергова приватизація в першій половині року контрольних пакетів акцій "Укртелекому" і "Одеського припортового заводу".

Уряд заявив, що всі об"єкти, що цього року будуть виставлені на приватизацію, будуть продаватися винятково на відкритих аукціонах, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Семенюк розповіла про свою "фішку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути