Ексклюзиви
пʼятниця, 25 липня 2008 11:15

Семенюк нагадала Тимошенко, що конкурс з продажу "Криворіжсталі" ще не завершений

Конкурс з продажу "Криворіжсталі" ще не завершений, оскільки однією з його складових є контроль Фонду над виконанням новим власником інвестиційних зобов"язань.

Про це заявила голова Фонду держмайна Валентина Семенюк, повідомляє прес-служба ФДМ.

Коментуючи заяви прем"єра Юлії Тимошенко про те, що конкурс з продажу акцій Криворіжсталі "пройшов прозоро і відкрито", Семенюк зазначила:

"Хочу нагадати Тимошенко, що на даний момент відбувся тільки продаж, конкурс фактично ще не закінчився, і закінчиться тільки через 22 роки, коли закінчиться контроль Фонду за виконанням інвестиційних зобов"язань".

За її словами, складовими конкурсу є підготовка до нього, сам продаж і контроль за інвестзобов"язаннями.

"Тому про прозорість приватизації можна буде говорити тільки тоді, коли всі до єдиного зобов"язання будуть виконані інвестором у повній відповідності до самого договору та до законодавства України", - вважає Семенюк.

На її думку, дії власників "Криворіжсталі" "кидають тінь на чесність і прозорість конкурсу", тому Фонд наполягає "на безперечному виконанні всіх зобов"язань".

"Невиконання інвестиційних зобов"язань, і ще гірше відсутність чіткого і жорсткого контролю з боку держави за їх виконанням – це все елементи непрозорості приватизації. Фонд цього допустити не може!!!", - сказано у заяві Семенюк.

За її словами, якщо Фонд "не буде займати чітку позицію, то це тільки викличе обурення інших учасників конкурсу, і не виключено, що вони самі подадуть у суд і на Фонд, і на уряд з тим, щоб визнати приватизацію недійсною, через те, що надаються переваги іншій компанії, а саме переможцю конкурсу".

Як відомо, раніше ФДМ направив листа до Кабінету Міністрів, в якому заявив, що вважає за необхідне розірвати договір купівлі-продажу "Криворіжсталі" з компанією Mittal Steel Germany Gmb через невиконання умов договору, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Семенюк нагадала Тимошенко, що конкурс з продажу "Криворіжсталі" ще не завершений». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути