Ексклюзиви
понеділок, 24 березня 2008 13:11

Семенюк хоче призупинити приватизацію найбільших підприємств

ФДМУ заявляє про наявність причин для призупинення приватизації найбільших підприємств. Як повідомляє прес-служба ФДМУ, такими причинами можуть бути висновки Антимонопольного комітету, які надано щодо можливої монополізації відповідних ринків товарів у разі приватизації підприємств – стратегів.

Зокрема, АМКУ підтвердив, що підприємства енергетики (ВАТ "Львівобленерго", "ЕК "Одесаобленерго", "Полтаваобленерго", "Прикарпаттяобленерго", "Сумиобленерго", "ЕК "Чернігівобленерго"), "ВАТ "Одеський припортовий завод", ВАТ "Укртелеком" та ВАТ "Турбоатом" займають монопольне становище на відповідних ринках.

Нагадаємо, що ФДМУ звернувся з листом до АМКУ з проханням надати свої висновки щодо можливої монополізації відповідних ринків товарів у разі приватизації підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, які включені до переліків підприємств, що належать приватизації або підготовці до приватизації у 2008 р.

Як зазначала голова ФДМУ Валентина Семенюк-Самсоненко, цей лист було направлено на виконання Указу Президента України N 200 від 6 березня цього року, яким введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 лютого 2008 р., що стосується забезпечення національних інтересів і національної безпеки у сфері приватизації в країні.

Як наголошує керівник Фонду, в рішенні РНБО чітко зазначено - не допускати до затвердження Державної програми приватизації приватизацію підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, якщо це матиме наслідком монополізацію відповідного ринку товарів.

Крім того, як сказано у тому ж рішенні РНБО, КМУ повинен віднести паливно-енергетичний, оборонно-промисловий комплекси, транспортну галузь, житлово-комунальне господарство, інші відповідні галузі до переліку стратегічних, і не допускати приватизацію таких галузей до затвердження програм їхнього розвитку.

Зараз ви читаєте новину «Семенюк хоче призупинити приватизацію найбільших підприємств». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути