вівторок, 18 вересня 2007 19:28

Секретаріат Ющенка викрив БЮТ і ПР у шахрайстві

Секретаріат президента вважає, що партії займаються політичним шахрайством, оголосивши про початок збору підписів за проведення референдумів. Крім того, заступник керівника Секретаріату Ігор Пукшин висловив припущення, що Президент до кінця жовтня оповістить склад Національної конституційної ради для розробки нової редакції Конституції.

"Те, що зараз політичні сили почали збирати підписи на підтримку референдуму, я вважаю, це політичним шахрайством. Політики живуть тільки 30 вересня, не думають про завтрашній день, про цілісність держави, а думають про те, як отримати найбільшу кількість голосів в парламенті", - сказав заступник керівника Секретаріату Президента Ігор Пукшин.

Він підкреслив, що Президент Віктор Ющенко є супротивником спекуляцій на тему референдуму. "Ті питання (для референдумів), під якими політичні партії збирають підписи, не мають під собою правової основи для проведення в майбутньому референдуму", - упевнений він.

7 вересня Партія регіонів почала збір підписів громадян за проведення всеукраїнського референдуму за визначенням статусу російської мови, виборністю голів районних і обласних державних адміністрацій, а також нейтралітетом і позаблоковим статусом України. Партія заявила про консультативний статус даного референдуму.

6 вересня, знаходячись з робочою поїздкою в Київській області, Президент Ющенко назвав "політичною авантюрою" намір Партії регіонів провести референдум про статус російської мови і вступ України в НАТО.

Юлія Тимошенко назвала ініційований Партією регіонів референдум черговим обманом і ширмою, а Юрій Луценко сказав, що регіонали почали ділити Україну.

17 вересня регіонал Михайло Чечетов заявив, що Партія регіонів зібрала 3 мільйони підписів громадян за свій референдум. БЮТ цього ж дня заявив про те, що зібрав 4 мільйони підписів для проведення всеукраїнського референдуму по новій редакції Конституції, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Секретаріат Ющенка викрив БЮТ і ПР у шахрайстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути