пʼятниця, 18 травня 2007 08:50

Секретаріат президента, "Наша Україна" та "Регіони" про Конституційний суд

У секретаріаті президента вважають, що в Україні відсутній такий інститут як Конституційний суд.

Це випливає з коментарю заступника глави секретаріату президента Ігоря Пукшина.

"Сьогоднішня ситуація, що голова Конституційного Суду подав у відставку, саме й підкреслює, що в нас відсутній як такий інститут КС", - сказав Пукшин.

Він заявив, що Банкова не визнає ухвалене в четвер рішення КС про визнання незаконним права президента призначати суддів на адміністративні посади.

На сьогодні, наголосив Пукшин, чотири судді КС перебувають на лікарняному, троє – звільнені.

"Відомо, що КС є повноважним, коли на засіданні присутні 12 суддів. Якщо немає кворуму, то про які рішення цієї інституції можна говорити?" – зауважив Пукшин.

Він також додав, що у засіданні КС в середу брала участь особа, яка не є суддею Конституційного суду.

"Я вважаю, що такий орган не є повноважним і не має права приймати рішення, і ми взагалі не можемо говорити, що прийняте будь-яке рішення", – підкреслив Ігор Пукшин.

У свою чергу представник "Нашої України" Руслан Князевич заявив, що вони не визнають Валерія Пшеничного виконуючим обов"язки голови КС.

"Ми не можемо визнавати Пшеничного як виконувача обов"язки голови КС, оскільки є президентський указ. Поки КС не доведе зворотнього, визнавати повноваження Пшеничного, Станік і Іващенка не випадає можливим і ми цього ніколи не зробимо", - наголосив він

На цю заяву прореагувала Партія регіонів, яка вважає, що "Наша Україна" "не визнає жодного суду, окрім кишенькового".

"Представники опозиції лише підтверджують, що й зараз знаходяться поза правовим полем та сповідують принципи правової анархії та антигромадянського ставлення до інституту законів власної країни", - сказано в заяві прес-служби Партії регіонів.

Між тим Валерій Пшеничний повідомив газеті "Хрещатик", що розгляд указів Ющенка про розпуск парламенту на предмет конституційності КС продовжить 21 травня, пише Українська правда.


Зараз ви читаєте новину «Секретаріат президента, "Наша Україна" та "Регіони" про Конституційний суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути