Ексклюзиви
субота, 31 січня 2009 19:55

Зараз розмитнюється 11 млрд. кубометрів газу Фірташа

Зараз розмитнюється 11 млрд. кубометрів газу Фірташа
На сьогоднішній день на митниці проходить розмитнювання газу, що належав раніше "РосУкрЕнерго", на користь НАК "Нафтогаз України".

Про це повідомила прем"єр-міністр України ЮліяТимошенко.

"Зараз газ розмитнюється", - заявила прем"єр.

Крім того, Тимошенко сказала, що розрахунок за цей газ з "Газпромом" у розмірі 1,7 млрд. дол. вже проведений коштами, отриманими від "Газпрому" за транзит газу через територію України.

"Ми за цей газ заплатили за рахунок транзиту. У нас є гроші, які "Газпром" платить за транзит, а ми цими грошима розрахувалися за цей газ", - уточнила прем"єр.

Як повідомлялося, 23 січня тодішній голова Державної митної служби України Валерій Хорошковський заявив, що митниця не може розмитнити 11 млрд. кубометрів газу, які зберігаються в українських ПГХ, оскільки, згідно документам, власником цього газу є "РосУкрЕнерго".

У свою чергу прем"єр-міністр Тимошенко наполягала, що Державна митна служба повинна здійснити митне оформлення 11 млрд. кубометрів газу, який НАК "Нафтогаз" придбав у ВАТ "Газпром" і який вже знаходиться в українських газових сховищах.

Обком

Зараз ви читаєте новину «Зараз розмитнюється 11 млрд. кубометрів газу Фірташа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути