середа, 29 листопада 2017 11:36

Сьогодні в Мінську питання обміну обговорюватися не буде - Медведчук

Сьогодні в Мінську питання обміну обговорюватися не буде - Медведчук
Спецпредставник України з питань гуманітарного характеру в рамках Тристоронньої контактної групи Віктор Медведчук заявив, що Луганськ і Донецьк вже підтвердили готовність до проведення обміну утримуваними особами. Фото: BBC.com

Спецпредставник України з питань гуманітарного характеру в рамках Тристоронньої контактної групи Віктор Медведчук дав інтерв'ю телеканалу "Україна" про переговори в Мінську і перспективу звільнення утримуваних осіб.

Медведчук підкреслив, що Луганськ і Донецьк вже підтвердили готовність до проведення обміну і передали відповідні затверджені списки, питання зараз тільки за Україною.

"В Україні це питання більш складне, по-перше, з урахуванням кількості осіб, а по-друге, - великого обсягу процесуальної роботи з процесуального очищення цих осіб. Ця робота почалася на наступний день після 15 листопада та інтенсивно ведеться під контролем президента України. Терміни були узгоджені на початковому етапі з президентом України, і було визначено, що ми зможемо виконати відповідні дії, спрямовані на звільнення зазначених осіб в термін до новорічних та різдвяних свят. Тобто, сьогодні є всі надії провести звільнення в ті терміни, про які раніше говорилося", - повідомив політик.

Також Медведчук підкреслив, що з урахуванням того рівня, на якому вирішувалося питання проведення обміну, події, що мали місце в Луганську, на обмін не вплинуть. Однак на сьогоднішній день дати, місця і часу проведення обміну немає.

"Ні, тому що всі ці три характеристики будуть визначені після того, як про свою повну готовність заявить Україна", - уточнив політик.

Спецпредставник з питань гуманітарного характеру в Тристоронньої контактній групі також додав, що на засіданні в Мінську 29 листопада питання обміну обговорюватися не будуть.

"У цьому немає ніякої необхідності. Все йде за планом", - підкреслив Медведчук.

Як відомо, раніше Медведчук заявляв: "На "мінської майданчику", як і в перервах між засіданнями, здійснювалася чорнова робота, технічна робота з підготовки до обміну. ​​Рішення про обміни в Мінську ніколи не приймалися і не могли прийматися, так як там немає тих, хто такі рішення приймає".

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні в Мінську питання обміну обговорюватися не буде - Медведчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути