вівторок, 16 вересня 2008 14:10

Ще одна країна проти прийняття України в ЄС

Ще одна країна проти прийняття України в ЄС
Бельгія підтримує підписання угоди про асоціацію з Україною та Грузією, але на даний момент виступає проти надання цим країнам перспективи вступу в спільноту.

Про це заявив міністр закордонних справ Бельгії Карел де Ґухт в інтерв"ю газеті "La Libre Belgique", повідомляє Німецька хвиля.

За його словами, Бельгія проти подальшого розширення Євросоюзу, поки не вступить у силу основоположна угода ЄС, затверджена на саміті в Лісабоні.

До ратифікації цього документу не можна приймати нових членів до Європейського союзу, навіть Хорватію, наголосив Карел де Ґухт.

Він констатував "утому від розширення", яка нині панує в ЄС.

Бельгія виступила на боці противників подальшого розширення ЄС після Німеччини, Франції та Люксембургу, поки в силу не вступить угода ЄС.

Водночас так звані вишеградські країни – Словаччина, Чехія, Польща та Угорщина – вимагають, щоб процес розширення Європейського союзу продовжувався без прив"язки до Лісабонської угоди.

Про це президент Словаччини Іван Гаспарович сказав за підсумками дводенного саміту Вишеградської четвірки в словацькому курортному містечку Пієстані.

Зараз ви читаєте новину «Ще одна країна проти прийняття України в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути