Ексклюзиви
четвер, 23 червня 2016 13:14

Ще одна фракція не підтримає особливий статус Донбасу

Ще одна фракція не підтримає особливий статус Донбасу

Фракція "Батьківщина" у Верховній Раді не підтримає законопроект про вибори на непідконтрольних районах Донецької і Луганської областей.

Про це журналістам заявила лідер фракції Юлія Тимошенко.

"У мене немає сумнівів, що депутатів ламатимуть через коліно, щоб прийняти закон про вибори на окупованому Донбасі. Доки не будуть люди повернуті назад, доки не відновлять зруйновані міста і села, до цього мати такий закон - по суті, віддавати територію України окупантам. Тому ми не дамо жодного голосу. Ми боротимемося всіма парламентськими і непарламентськими методами, щоб цей закон не пройшов", - сказала нардеп.

За словами Тимошенко, спочатку потрібен мир на Донбасі, повна демілітаризація цієї території.

"А після цього, коли відчуємо, що встановлені на українській території порядок, нормальна робота, нормальне мирне життя, тоді подумаємо над тим, як провести вибори на загальних підставах", - заявила лідер "Батьківщини".

Тимошенко також наголосила, що ні про який особливий статус окремих територій Луганської та Донецької областей не може бути й мови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жебрівський підтримав ідею Авакова щодо Донбасу

Раніше, у фракції "Народний фронт" теж заявили, що не голосуватимуть за внесення змін до Конституції для надання особливого статусу окупованим територіям Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Ще одна фракція не підтримає особливий статус Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути