Ексклюзиви
середа, 21 березня 2018 13:13

Сценарію Вірменії не потрібно - Сироїд про спецконтроль у Раді

Сценарію Вірменії не потрібно - Сироїд про спецконтроль у Раді
Застосування зброї у парламентах окремих країн закінчувалося контролем Росії, нагадує віце-спікер Оксана Сироїд. Фото: УНІАН

Застосування зброї у парламентах окремих країн закінчувалося контролем Росії.

Про це сказала віце-спікер Оксана Сироїд у кулуарах журналістам, коментуючи запровадження спеціального контролю в парламенті.

"Носіння зброї у парламенті ми обговорювали не один раз. Ситуація із народним депутатом Савченко - це був привід. Тому що проблему цю усвідомлювали всі і давно. На жаль, багато журналістів роблять з цього (перевірка зброї у нардепів. - Gazeta.ua) сенсацію, цікавинку, такий "особливий день" у парламенті.

А ви задумувалися над тим, чим носіння зброї закінчилося, наприклад, для Вірменського парламенту? Коли перестрілка зруйнувала державну інституцію. І це закінчилося російським контролем над Вірменією. Ви про це думали?" - запитала вона.

"Я зброєю не володію", - зауважила Сироїд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді оперативно встановили сканер для речей нардепів

ЗМІ повідомляли, що 15 березня позафракційний народний депутат Надія Савченко нібито принесла у Верховну Раду 3 гранати і пістолет. Її вивели із будівлі парламенту троє депутатів з "Народного фронту". Раніше у Раді палили димову шашку.

20 березня парламент підтримав зміни до закону "Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб", який зобов'язує народних депутатів здавати зброю при вході у будівлі під державною охороною. Того ж дня закон набув чинності.

Зараз ви читаєте новину «Сценарію Вірменії не потрібно - Сироїд про спецконтроль у Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути